2011. november 5., szombat

Olcsó épités / kicsi, otthonos és fenntartható / Passzívház Egerben Ytong fallazóelemböl. .

Bár sokat és sokan beszélnek hazánkban is a passzívházakról, mégis kevesen szánják rá magukat, hogy ilyet építtessenek. Talán tartanak az ismeretlentől, talán nincsenek kellően tisztában ezeknek a házaknak az előnyeivel. Egerben viszont egy elkötelezett környezetvédő nagyot gondolt, és passzívház építésébe kezdett.


Az épülő egri passzívház a Szépasszonyvölgy szőlőültetvényei között helyezkedik el, teljes déli tájolással, zavartalan benapozással. A tulajdonos Papp Péter és feleségének az volt a célja, hogy kicsi, otthonos, fenntartható családi házat hozzanak létre maguknak és kisgyermeküknek. Ezen a területen csak 57 négyzetméter alapterületű beépítést engedélyeztek, de - mint az építtető mondja - az életminőség nem a négyzetméter függvénye.

A legfontosabb szempontok között található a megfelelő hőszigetelő anyagok használata, ami lehet ásványgyapot, kőzetgyapot, polisztirol, cellulóz. Egerben a lemezalap alá egy speciális polisztirol hőszigetelés került, a födém hőszigetelését pedig üveggyapottal oldották meg.

Az építést az egri passzívház esetében természetesen alapos tervezési munka előzte meg. Ennek szerves része a PHPP számítás, amelynek segítségével nyomon követhető az épület energetikai egyensúlya a különböző alaprajzi variációk, a tömegformálás, a tájolás és különböző épületszerkezeti megoldásoktól függően.

Ytong hőszigetelés tekintetében is kiváló

Az Ön háza kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Falazata homogén, hőhídmentes, azonos tulajdonságokkal rendelkező lesz teljes felületén. Ezáltal nemcsak energiát takarít meg, hanem a környezetvédelem érdekeit is szem előtt tartja. De hogy ha ez nem lenne elegendő, mi a 30 cm-es Ytong épületet még 150 mm-es polisztirol szigeteléssel látjuk el a külső oldalon, így már a modern könnyűszerkezetes családi házakkal is felveszi a versenyt.
A kellemes hőérzet meghatárózója a hőszigetelés. A jó határoló szerkezet nemcsak arról gondoskodik, hogy télen jó meleg legyen bent, hőtároló és hőfokcsillapítási képessége azt is biztosítja, hogy a nyári hőség kint rekedjen.
így a rossz hőszigetelésű építő- anyagokkal ellentétben, a belső térben keletkező pára nem csapódhat le a falakon. Ezáltal a fal megőrzi eredeti minőségét, és megóvja Ön és családja egészségét.
Így egész éven át biztosított a kel- lemes szobahőmérséklet.

Kellemes a komfortérzet az Ytong házakban

A pórusbeton klímaszabályzó tulajdonsága otthonának egészséges, kellemes belső klímáját, egyszóval jó komfortérzetet biztosít.

Az Ytong falazat megvédi a kinti zajtól a bent lévőket

Az utcáról behallatszó zaj, vagy a szomszédban szóló zene mindenkit zavar. Az YTONG megteremti Önnek a nyugodt, csendes otthon biztonságát.
Az építőanyagok, épületszerkezetek megkívánt hangszigetési értékeit szabványok rögzítik. Azonos felülettömegű falak esetén a pórusbeton falak rendre 2–4 dB-lel jobb valós léghanggátlást mutatnak, mint ami számítás alapján elvárható volna. Ennek oka, hogy a porózus szerkezet belső csillapítást biztosít. (A németországi zajvédelmi szabvány ezt a tulajdonságot +2dB bónusz formájában ismeri el.)

Az Ytong még a tűz ellen is hatásos

Az YTONG kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető.
Egy 30 cm-es YTONG fal tűzállósági határértéke 4 óra. Ez Önnek és családjának garantált biztonságot nyújt anélkül, hogy növelné az építési költséget.

Környezetvédelem

Az Ytong alapanyagai természetes anyagok. Beépítés esetén minimális a hulladék keletkezése.

Nyomószilárdság

Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek.

Az YTONG könnyen megmunkálható

A könnyű, gyors megmunkálás lehetővé teszi az építési idő lerövidítését, a költségek csökkentését, a szerkezetépítés minőségének javítását.
Az YTONG könnyen fűrészelhető, fúrható, marható és szegezhető. Így egyszerű a különféle illesztődarabok, profilozott elemek készítése. Nem kell előkészítenie a kapcsolódobozok, a vezetékek helyét, hanem egyszerűen utólag befúrhatja, vagy bemarhatja ezeket a kész falba.
Súly, önsúly
Az Ytong elemek kevésbé terhelik a már meglévő tartószerkezetet.

Az YTONG a teljes szerkezet építésére alkalmas.

Az YTONG-nál komplett építési rendszert talál. A rendszer minden eleme tökéletesen illeszkedik egymáshoz, hogy Ön az egész szerkezetépítést problémamentesen készíthesse el. Így időt, munkadíjat takaríthat meg az építkezés során és elkerülhet minden olyan problémát, amely különböző anyagok kombinációjából, összeépítéséből adódhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése