2011. április 19., kedd

Utalványban kapják a segélyt Gyöngyösön

2011. március 30., szerda, 13:09
Szerző: MTI

A második félévtől kezdve csak élelmiszerre, vegyi árura és ruházatra elkölthető bonok formájában adja ki az átmeneti segélyt az arra rászorulóknak a gyöngyösi önkormányzat.
Tőzsdei konzultáció


Ezzel nemcsak annak szeretnének gátat szabni, hogy a pénz italra vagy dohányárura költsék az érintettek, hanem az egyre inkább elharapódzó uzsoraügyleteknek is - közölte Bozsik István alpolgármester (Civilek Gyöngyösért Egyesület).
A névre szóló, sorszámozott, közokiratnak minősülő utalványokat az önkormányzat nyomtatja majd,és azok a kijelölt boltokban lesznek beválthatók a meghatározott árucikkekre - tette hozzá.

Az alpolgármester elmondta: egy évben mintegy 28 millió forintot fordít az önkormányzat átmeneti segélyezésre. Az esetenként 7000-8000 forintos eseti juttatást negyedévenként vehetik igénybe az arra jogosultak. A boltokat meghívásos pályázaton kívánják kiválasztani, szempont lesz a megközelíthetőség és a kedvező árszint is. Bozsik István arról is beszámolt, hogy szintén feltételhez kötik a jövőben a bérpótló támogatás kifizetését. A havi 28.500 forintos segély azoknak jár, akik már kikerültek a munkanélküli-ellátásból.

A jövőben csak akkor utalják az összeget, ha a segélyezett rendet tart a saját udvarán és a portája előtti közterületen, illetve igénybe veszi a hulladékszállítási szolgáltatást - ismertette az önkormányzat által megváltoztatott szociális rendeletet az alpolgármester.

http://hvg.hu/cimke/kupon 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése