2014. július 22., kedd

Kuponakcióval népszerűsítik az első hazai helyi pénzt

2013.11.18  16:17   
http://figyelo.hu/cikkek/kuponakcioval-nepszerusitik-az-elso-hazai-helyi-penzt
Március végéig tartó kuponakciót hirdetett az első hazai helyi pénzt, a soproni kékfrankot útjára indító HA-MI-Összefogunk Európai Szövetkezet - hangzott el hétfői soproni sajtótájékoztatójukon.


Perkovátz Tamás, a szövetkezet elnöke elmondta: az a céljuk, hogy a kékfrank forgalmának bővítésével a mainál is erősebben tudatosítsák a helyi pénz létét és használatának előnyeit a térségben lakókban és a régió vállalkozásainak döntéshozóiban.

Elhangzott: a tízezer darab kuponfüzetben egyenként 34 bón található. Ezek mindegyikét a rendszer egy-egy tagjának üzletében válthatják ajándékokra vagy kedvezményekre a kékfrankkal fizetők. A füzeteket azoknak adják, akik legalább tízezer forint értékben váltják pénzüket kékfrankra. Az akcióban mások mellett élelmiszer-, ruházati, írószerbolt, továbbá óra-ékszer üzlet és autószalon is részt vesz.

Az első hazai helyi pénz, a soproni kékfrank 2010 májusában került forgalomba. Sopronban mintegy 600, a város vonzáskörzetében körülbelül száz társaság fogadja el a forint mellett ezt a fizetőeszközt is.

Ez sajnos már régi hír .
Mostanában nagyon pang a Helyi pénz téma .

Működik a dolog de kell egy erős szervező egyéniség is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése