2014. július 10., csütörtök

Garázsvásár

Új vásárlási divat terjed itthon, sokan megspórolják az adót is

 

Egyre népszerűbbek, egyre nagyobb tömegeket vonzanak országszerte a garázsvásárok, míg korábban csak a fővárosban és a nagyobb vidéki városokban szerveztek házi bolhapiacot, ma már számtalan kistelepülésen van ilyen - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.
Kéthavonta szerveznek vásárt, a résztvevők száma pedig megközelíti a kétszázat - mondta a lapnak Péter Ilona, az egyik legnagyobb veszprémi garázsvásár szervezője.   
A lap írása szerint a garázsvásárok népszerűségét növeli, hogy ezek a mai napig magánrendezvénynek minősülnek, a bevétel után abban az esetben adófizetési kötelezettség nem áll fenn, ha az éves forgalom nem haladja meg a 800 ezer forintot.
A legnagyobb vásárokat továbbra is a fővárosban, Szegeden, Debrecenben, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben tartják, általában hétvégenként, a trend itthon újnak számít, és az intézményesített bolhapiacok analógiájára terjedt el.
Az elmúlt években a garázsvásárok egy része specializálódott, olyan rendezvények is vannak, ahol csak játékokat, gyermekholmit vagy lakásberendezési tárgyakat, esetleg kerti eszközöket vagy csak könyveket árulnak - írja a Napi Gazdaság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése