2013. január 5., szombat

Balatoni korona 2013

Már kétszáz helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt. Az év végén az önkormányzatok összesen tízmillió forint értékben adtak jutalmat balatoni koronában.
Beváltotta a balatoni korona a hozzá fűzött reményeket, már kétszáz helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt - olvasható a Balaton közösségi oldalán. Az év végén az önkormányzatok összesen 10 millió forint értékben adtak jutalmat balatoni koronában, így márciustól az év végéig 10 és 20 millió forint körüli kibocsátást értek el.Úgy tervezték, hogy a balatoni korona 3-4 év alatt fut fel, ennyi idő kell a széleskörű megismertetéséhez; az idei célt elérték, jövőre nagyobb lépést kell tenni, s el kell érni az 50 millió forintos kibocsátást. A balatoni koronát eddig jobbára a magyar vendégek keresték, a külföldiek még nem igazán fedezték fel. A Balatonnál főleg szállodákban és strandokon lehet a helyi fizetőeszközt használni.

Az utalvány kibocsátója a Balatoni Korona Zrt., amelyet hét önkormányzat - Veszprém, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Litér, Tihany és Nemesvámos - alapított a megyei iparkamarával és a Kinizsi Bankkal közösen. A helyi pénz bevezetésének célja, hogy az adott térségben élénkítse a gazdaságot, plusz forrást, likviditást biztosítson a pénzforgalomban résztvevők számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése